Blog

sep 09

Amsterdamse huizen als warme broodjes over de toonbank

Amsterdam_b18De Nederlandse huizenmarkt heeft een donkere periode gekend. Dankzij de crisis was men voorzichtig; er werden weinig huizen gekocht. Verhuisbedrijf Wiggelaar merkt dat dit in de afgelopen maanden is veranderd. ‘Uiteraard waren er in de zomerperiode wat mannen op vakantie, dus dat de druk hoger werd was vanzelfsprekend. Toch merkten we al sinds een maand of 6 dat er meer werk kwam’, aldus Rob Spijker, Manager bij Wiggelaar.

Drukke periode

Sinds een klein jaar gaan de Amsterdamse huizen als warme broodjes over de toonbank. Sterker nog: de huizen worden al verkocht voordat ze op de markt komen én er wordt boven de vraagprijs geboden! Hoe dit komt? Rob Spijker weet het antwoord: ‘Na lange tijd is de rente eindelijk dusdanig laag, dat iedereen weer een huis durft te kopen.’ Voor Wiggelaar is dit positief; hoe meer Amsterdamse huizen er verkocht worden, hoe meer verhuizingen er plaats zullen vinden. De professionele verhuizers van Wiggelaar zijn drukker dan ooit!

Opslag Amsterdam

‘Ook de vraag naar opslag stijgt enorm’, vertelt Rob ‘Mensen verkopen hun huis nog voordat ze een nieuwe hebben gevonden. Zo hard gaat het dus!’ In zo’n geval is een opslag natuurlijk een uitstekende oplossing. Wiggelaar beschikt over een grote, moderne opslagruimte in de Houthaven in Amsterdam-West. In deze opslag is volop ruimte voor allerlei spullen. Ook kan Wiggelaar hier de temperatuur en luchtvochtigheid bepalen, zo blijven de kasten, tafels en stoelen in top conditie.

About The Author