Blog

dec 18

Beter een goede buur dan een verre vriend

BurenHet is dan eindelijk zover: de verhuisdag is aangebroken. Met een propvolle auto rijden jullie de oprit van het nieuwe paleisje op en al zuchtend en steunend worden de eerste paar dozen naar binnen gesjouwd. Maar wanneer je voor de derde keer richting de deur loopt ziet u vanuit uw ooghoeken in het huis naast die van jullie een oude vrouw, vergezeld met een minstens net zo oude man. Beide personen staren jou met geknepen ogen aan. Een voorzichtig handje gaat omhoog; het eerste contact tussen u en de nieuwe buur is gelegd.

Hoe maak je eigenlijk kennis met de nieuwe buren? Komen zij naar jou, of kan je beter zelf even aan de bel trekken? Dat laatste is juist. Je kunt het verhuizen naar een nieuwe buurt het beste vergelijken met een feestje waar je veel mensen niet van kent: wanneer je binnenkomt, is het vanzelfsprekend dat je jezelf even kort voorstelt. Doe dit ook bij de verhuizing. Natuurlijk kan je eerst even de tijd nemen om wat dozen uit te pakken en enigszins te wennen aan het nieuwe huis, maar laat er geen weken overheen gaan. Een eerste ontmoeting volstaat al met een simpele voorstelling, houd het kort en nodig je buren uit voor een borrel op een ander moment. Ook de cliché “U kunt altijd bij mij aanbellen voor een kopje suiker of een goed gesprek”, werkt hier altijd uitstekend.

Maar met wie moet je dan allemaal kennismaken? Ook dat valt reuze mee. Je linker- en rechter buren hebben uiteraard prioriteit, maar als je overburen hebt is het ook netjes om hen even te begroeten. Wel in voor een feestje? Een housewarming is altijd een goed idee. Nodig het hele rijtje uit en leer zo de complete straat in één keer kennen.

About The Author