Blog

okt 27

De Checklist

ChecklistIk ga verhuizen en ik neem mee: het antieke en uiterst breekbare servies van tante Corrie, de enorme spiegel in de woonkamer boven de openhaard en – niet te vergeten – de stinkende mand van onze hond die inmiddels allang de leren bank als zijn bed beschouwd heeft en eigenlijk al jaren niet meer omkijkt naar zijn afgeknauwde voorganger. Maar helaas, verhuizen heeft toch echt iets meer voorbereiding nodig dan enkel een lijstje met spullen die mee moeten. Om alle verhuizers in spé een handje te helpen, heeft de Wiggelaar een checklist samengesteld.

Wanneer de verhuisdatum vast staat en het echte werk kan beginnen is het belangrijk dat je je telefoon-, internet- en televisieprovider op de hoogte brengt. Daarnaast is het ook verstandig om je werkgever lief aan te kijken voor een paar dagen verlof: verhuizen kost tijd. Vervolgens maak je een afspraak met het verhuisbureau naar keuze en kan je beginnen met opruimen. Nú is een mooi moment om voorgoed afscheid te nemen van alle spullen waar je eigenlijk toch al jaren niks meer mee deed. Al het andere moois plaats je in stevige verhuisdozen. Wanneer het verhuisbureau voor de deur staat begint het inpakwerk. Als ruimtelijk inzicht niet je sterkste kant is, is het wellicht handig om naast een verhuiswagen ook extra mankrachten in te huren. Of misschien kan je een vriendelijke buur, kennis of neef wel zo ver krijgen je te helpen in ruil voor een bosje bloemen.

Eenmaal aangekomen in het nieuwe stulpje is het raadzaam om zoveel mogelijk dozen en spullen direct in de juiste kamer te zetten. Dat voorkomt veel uitzoekwerk voor de dagen daarop. En tot slot: schroef een naambordje naast je voordeur, stuur al je vrienden en familie een leuk kaartje met daarop de tijd en datum van de housewarming, maak kennis met je kersverse buren en, niet onbelangrijk, leer de hond dat de nieuw aangeschafte bank in dit huis niet voor viervoeters bedoeld is!

Download snel de handige checklist van Wiggelaar.

About The Author