Blog

mrt 16

De woningmarkt 2015 – 2025, visie van de ING

HuisEind 2015 heeft de wereldwijd opererende financiële instelling ING hun visie op de Nederlandse woningmarkt 2015 – 2025 blootgegeven. Als het aan erkend verhuisbedrijf Wiggelaar ligt: een interessante visie, die wij ook graag delen met onze trouwe klanten en bloglezers. Kern van het verhaal: een eigen huis gaat haar gouden glans verliezen.

Waar huizenkopers zich bewust van moeten zijn
Zeer belangrijk voor jullie, huizenkopers, om te weten: als we de trends op de woningmarkt tot 2025 moeten geloven, is een koophuis in de toekomst geen investering meer, maar weer gewoon alleen “iets om in te wonen”. Waarom? De prijzen zullen in de toekomst gemiddeld slechts met 2% per jaar groeien, veel minder dus dan voorheen. In het verleden zijn de prijzen van de Nederlandse koopwoningen over een lange periode fors gestegen; een koopwoning werd hierom door velen gezien als investering. De crisis heeft dit beeld veranderd en men doen beseffen dat het absoluut niet vanzelfsprekend is dat huizenprijzen altijd alleen maar stijgen.

Voorspelling

ING zegt in haar visie dat tussen 2015 en 2025:

  • Met name de kleinere woningen in trek zullen zijn. Simpelweg omdat de komende 10 jaar driekwart van de totale huishoudensgroei wordt veroorzaakt door alleenstaanden. Daarnaast neemt het aantal gezinnen met kinderen af.
  • Huren duurder wordt. Hoe duurder de huurwoningen, hoe meer mensen zich toch gaan verdiepen in de koopwoningen.
  • De grote steden (Amsterdam, Utrecht, Rotterdam etc.) populair blijven.
  • Verhuizen steeds goedkoper wordt!

Een visie is natuurlijk alleen maar een manier waarop ergens naar gekeken wordt. ING heeft deze visie echter wel gebaseerd op vele feiten, cijfers en andere betrouwbare gegevens, dus wellicht dat deze visie daadwerkelijk de toekomst voorspelt. Wat er ook gaat gebeuren; wij van verhuisbedrijf Wiggelaar blijven altijd klaar staan voor zij die willen verhuizen. Zowel bij bedrijven en particulieren als bij ouderen.

Bron ING

About The Author