Blog

sep 29

Delegeren zonder bevelen geven

HelpIn een vorige blog hebben wij enkele voor- en nadelen beschreven van een verhuizing met de hulp van uw familie en/of vrienden. Dit kan namelijk erg praktisch zijn; zo hoeft u bijvoorbeeld niet in uw eentje honderd keer heen en weer te rijden tussen het oude en nieuwe huis. En hoe fijn zou het zijn als handige broer Evert die paar schilderijen aan de muur op kan hangen? Wanneer u de hulp inschakelt van anderen, is één ding erg belangrijk: delegeren zónder gestrest en ondankbaar over te komen. Wiggelaar geeft tips.

Wees verstandig, vraag om hulp
Wij raden u ten zeerste aan om de hulp van familie en/of vrienden in te schakelen wanneer u gaat verhuizen. Een verhuizing is immers een hele grote klus en niemand doet dat graag alleen. Daarnaast is het niet erg om bij vrienden of familie aan de bel te trekken; er zijn altijd wel mensen bereid om een handje te helpen. Verhuisdozen inpakken, op de kinderen passen of een overzichtelijke checklist en/of to do-list opstellen; er is genoeg te doen.

Delegeren
Wanneer de hulp is gearriveerd, begint uw belangrijkste taak: het delegeren. U zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Welke doos kan alvast in de verhuiswagen worden geplaatst, welke spullen moeten nog worden ingepakt en wat kan er al in het nieuwe huis gedaan worden? Belangrijk is wel dat u dit op een positieve, vriendelijke manier doet. Het is begrijpelijk dat u op deze grote dag een beetje gespannen bent, maar met een aantal helpende handjes in huis is dat helemaal niet nodig. Voorzie iedereen van een kop thee en een lekker koekje en u zult niemand horen klagen.

About The Author