Blog

aug 09

Expat verhuizingen: een checklist

Gaat u binnenkort naar het buitenland verhuizen voor uw werk? Gefeliciteerd! Een verhuizing naar het buitenland is een hele uitdaging, dus Wiggelaar helpt u graag met orde op zaken stellen met een checklist. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

 1. Inboedel
  Bedenk goed wat u met uw inboedel wilt doen. Laten verschepen? Laten verhuizen? Of toch een opslag huren in Nederland? Wiggelaar helpt u graag met het verhuizen van uw inboedel. Voor een vrijblijvende offerte, neem gerust contact met ons op.

 1. Verzekeringen
  Kijk goed voor vertrek of u zich in Nederland laat verzekeren en/of u in het buitenland extra verzekeringen nodig hebt, voor bijvoorbeeld inboedel of zorgkosten. Als u een vaste werkgever heeft, met meerdere werknemers in het buitenland, weten zij hier waarschijnlijk veel van af!

 2. Paspoort
  Gaat u buiten Europa verhuizen en verhuist u met het vliegtuig? Let goed op welke eisen uw nieuwe thuisland eist met betrekking tot uw paspoort. Zo dient in sommige landen het paspoort nog minstens een halfjaar geldig te zijn.

 3. Verhuizen met kinderen naar het buitenland
  Gaan uw kinderen met u mee verhuizen naar het buitenland? Dan is dat zeker een heel spannend avontuur voor ze. Communiceer goed naar hen toe wat ze kunnen verwachten, dat scheelt een hoop stress. Zorg dat u voor vertrek, indien nog nodig, een school voor ze hebt geregeld, zodat ze gelijk in hun nieuwe land de taal kunnen leren.

About The Author