Blog

aug 11

FAQ: verhuis ik mijn internetabonnement mee?

InternetStel u eens voor: er staat een verhuizing op de planning en u bent druk aan het inpakken, opruimen en regelen. Grote kans dat de dingen die normaal altijd als vanzelfsprekend zijn nu niet de grootste prioriteit hebben. Maar vergeet ze niet! Denk bijvoorbeeld ook aan uw internetabonnement. Neemt u deze mee naar de nieuwe woning of gaat u voor een andere provider met wellicht een betere aanbieding? Wiggelaar zet de mogelijkheden op een rijtje.

Het internetabonnement meenemen
De makkelijkste oplossing is het meeverhuizen van uw internetabonnement. Als u tevreden bent over uw huidige provider, dan is het wel zo prettig en vertrouwd om hier gewoon bij te blijven. In dat geval is het dan ook belangrijk om van tevoren te checken of de provider überhaupt wel op het nieuwe adres levert (want elke provider heeft een eigen gebied in Nederland). Levert de provider ook op uw nieuwe adres? Dan kan u een verhuisverzoek indienen. De provider zorgt er vervolgens voor dat alle diensten op de datum van de verhuizing worden overgezet. Tip: dit kost meestal best wat tijd! Dien het verhuisverzoek dus ruim van tevoren in (ca 4 weken).

De nieuwe provider
Het is altijd verstandig om uw huidige internetabonnement voor de verhuizing eens goed te bekijken en te vergelijken. Heeft u een betere aanbieding gevonden? Dan is het zaak om uw huidige abonnement op te zeggen. Houd hierbij wel rekening met de minimale contractperiode; zit u hier nog binnen, dan kan u uw huidige abonnement niet zonder consequenties – denk bijvoorbeeld aan een opzegvergoeding – opzeggen. Tip: zeg uw huidige internetabonnement pas op als u de bevestiging van uw nieuwe provider binnen hebt!

Samenwonen
Trekt u bij iemand in? Dan is de kans groot dat op dat adres al een internetabonnement is. En twee internetabonnementen, dat heeft u niet nodig. Helaas moet u ook in dit geval rekening houden met de genoemde contractperiode. Het is dan ook slim om beide abonnementen te bekijken; als één van de twee al buiten de minimale contractperiode zit, kan dat contract het beste worden opgezegd.

Het moge duidelijk zijn; een verhuizing brengt meer met zich mee dan enkel en alleen het inpakken van verhuisdozen. Het kost wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat; een fijne nieuwe woonplek mét internet. Veel succes!

About The Author