Blog

sep 17

Wiggelaar helpt: uw financiën op een rijtje, voor de verhuizing

FinancienWanneer er een verhuizing op de planning staat, is het belangrijk dat u uw financiën op een rijtje heeft. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat er tijdens een verhuizing extra kosten om de hoek komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een professioneel verhuisteam, of aan het tijdelijk in gebruik nemen van een opslag; dit soort dingen kosten u geld. Wij van Wiggelaar vertellen u hier graag meer over.

Een verhuizing kost altijd geld
Of u nu gaat verhuizen voor die paar extra slaapkamers, voor een ruimere tuin of voor een betere ligging; uw verhuizing kost geld. Als u uw huidige woning voor een goede prijs kunt verkopen, kan uw verhuizing naar het nieuwe paleisje minder duur – of zelfs voordelig! – uitvallen. Over het algemeen blijkt verkopen, gezien de huidige woningmarkt, nog steeds lastig. Houd hier dus rekening mee.

Restschuld
Wanneer u uw huis heeft verkocht, is er een mogelijkheid dat u nog blijft zitten met restschuld; de waarde van uw woning is in dat geval lager dan het bedrag dat u nog moet terugbetalen aan de hypothecair. Om de restschuld te voorkomen is het verstandig om extra af te lossen of om voor een andere hypotheekvorm te kiezen met een gunstigere rente.

Naast de verhuizing zelf en de eventuele restschuld, moet u ook de andere veranderingen in het algehele kostenplaatje niet vergeten; denk bijvoorbeeld aan de nieuwe huur of hypotheek, de gemeentelijke belastingen en diverse verzekeringen. Al met al zijn er dus diverse kosten waar u rekening mee moet houden wanneer u gaat verhuizen. Maar laten we het belangrijkste niet vergeten: in the end it was all worth it!

About The Author