Blog

jan 19

Inboedel overnemen: hier moet je op letten!

Bij sommige verhuizingen kun je de inboedel overnemen van de vorige huiseigenaren. Dit scheelt een boel gesleep en zorgt ervoor dat de verhuizingen een stuk sneller gaat. Waar moet je allemaal op letten als je inboedel overneemt?

 1. Vraag er altijd naar!
  Soms is het vooraf nog niet helemaal duidelijk of de verhuizer zijn of haar inboedel wil verkopen. Vraag er vooral zelf naar! Pols wat de ideeën zijn met de inboedel en laat zien dat je bereid bent om dit over te nemen.
 2. Onderhandelen
  Laat zien dat je bereid bent om de inboedel over te nemen, maar wees niet té enthousiast! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de verhuizer een veel hogere prijs gaat vragen voor de inboedel dan dat de inboedel wellicht waard is. Een beetje flauw, maar toch goed om op te letten.
 3. Het overnemen
  Zijn jullie tot de conclusie gekomen dat er inboedel overgenomen gaat worden? Zorg er dan voor dat er duidelijk wordt afgesproken wat wél en wat niet wordt overgenomen. Dit kan misverstanden voorkomen op de dag van verhuizing.
 4. Zwart op wit
  Als jullie eruit zijn gekomen wat er overgenomen gaat worden, zorg er dan voor dat alles zwart op wit staat. Zo weet je zeker dat je nooit onaangenaam wordt verrast!

About The Author