Blog

mei 24

Interieurstijlen: wat is uw stijl?

InterieurJapans, Indisch, industrieel, Scandinavisch, etnisch of Marokkaans… Er zijn ontzettend veel interieurstijlen in de mode. Voor welke stijl u ook kiest; deze zorgt hoe dan ook voor een samenhorend geheel van uw interieur. Door middel van een interieurstijl maakt u binnen een mum van tijd van uw huis een echt ‘thuis’. Heeft u pas nét uw verhuisdozen uitgepakt en bent u er nog niet helemaal over uit voor welke stijl u gaat? Erkend verhuisbedrijf Wiggelaar vertelt over een aantal interieurstijlen en hoe u deze het best kunt toepassen.

De Japanse interieurstijl
De Japanse interieurstijl draait om rust, ruimte, sereniteit en oog voor detail. Om deze stijl goed zichtbaar te maken is het belangrijk dat u dingen weg kunt laten; bewust omgaan met de ruimte die u heeft, dát is de Japanse interieurstijl. Voorbeeld: heeft u die kast eigenlijk helemaal niet nodig? Weg ermee! Op die manier creëert u ruimte in het interieur en dat is precies waar de Japanners zo van houden.

De industriële interieurstijl
Erg populair in Nederland: de industriële interieurstijl. Deze stijl is geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Ruwe materialen, zichtbare leidingen en kabels, grote meubelen en accessoires, bakstenen muren, ijzeren steunpilaren, houten balken, grijs, wit, zwart en hier en daar een felle kleur; de industriële interieurstijl heeft u al snel voor elkaar.

De cottage interieurstijl
Een landelijke inrichting – oftewel de cottage interieurstijl – is een van de oudste stijlen in Nederland. Warmte en gezelligheid staan in een landelijke inrichting centraal. Qua kleur moet u denken aan zandtinten, gebroken wit en aardekleuren. Ook pasteltinten worden in een landelijke inrichting regelmatig gebruikt. Fijne bijkomstigheid: de cottage interieurstijl is een goedkope stijl! Ook kan deze stijl in vrijwel elk type woning worden geïntegreerd.

About The Author