Blog

apr 11

Leer je buren kennen via een app!

Maak kennis met uw burenNet gesetteld in je nieuwe paleisje? Fijn! Het grootste deel van de verhuizing is achter de rug. We zeggen expres ‘het grootste deel’, want je bent nog niet klaar! Het is al eens eerder gezegd: beter een goede buur, dan en verre vriend. En het leren kennen van die buren, hoort ook zeker bij de term ‘verhuizen’. Sterker nog: dit is misschien wel het állerbelangrijkste!

Digitaal ontmoeten

Het leren kennen van je buren is zo simpel nog niet. Nodig ze direct uit voor een barbecue en de kans is groot dat ze je vriendelijk bedanken. Waarom? Omdat een barbecue wellicht wat over de top is voor een eerste ontmoeting. Gelukkig wordt het je makkelijker gemaakt. En wel door diverse applicaties! Download een zogenoemde ‘buurtapp’ op je telefoon en wissel eenvoudig berichten uit met mensen uit de buurt. Easy as that!

Over buurtapps

Via buurtapplicaties wisselen buurtbewoners berichten en informatie uit. Dit is daarom dan ook dé manier om contacten te leggen met de buurtbewoners die je (nog) niet kent. Sommige van deze buurtapps maken het mogelijk om naast het opdoen van contacten, ook spullen te (ver)kopen, activiteiten te organiseren en hulp aan te bieden. Wie houdt er net als jou van koken en wandelen? En wie heeft er nog een boormachine te leen om dat laatste plankje aan de muur nog even vast te maken?

Wat voorbeelden…

  • … Wazzurb
    Wazzurb is een sociaal netwerk, maar dan alleen voor de omgeving vanuit jouw huis. Je ontmoet hier mensen binnen een straal van circa 6 kilometer.
  • … BuurtApp
    BuurtApp is met name gericht op het versturen van berichtjes aan personen in je buurt. Je kunt echter wel zelf bepalen hoe ver deze communicatie reikt; binnen een straal van 50 meter rond je huis, in de straat, in de wijk of in de hele gemeente.
  • … Nextdoor
    Nextdoor kan je aansluiten bij een al vastgestelde wijk, maar eventueel ook in de omliggende wijken – het is maar net wat je wenst. Meld je aan bij verschillende groepen (of maak er zelf een aan) en leer je buurtgenoten razendsnel kennen!

Uiteraard kan je je directe buren het beste wel ‘in real life’ ontmoeten. Bel eens aan en maak een praatje! Wellicht dat die barbecue dan vanzelf nog wel volgt…

About The Author