Blog

mrt 20

De meest bijzondere restaurants in Amsterdam

Onlangs vertrokken naar het bruisende Amsterdam? Gefeliciteerd! Dat moet gevierd worden, toch? Tip van ons: plan een avondje weg en ga naar een van de vele bijzondere restaurants die Amsterdam rijk is! Om je alvast een handje te helpen hebben wij een paar restaurants uitgelicht. Eetsmakelijk!

Als vanzelfsprekend zijn er in Amsterdam talloze interessante restaurants te vinden. Zoek je een écht bijzonder plekje, dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Erkend verhuisbedrijf Wiggelaar adviseert graag! 

Verse seizoensproducten op grote hoogte
Ben je fan van seizoensproducten, verser dan vers? Breng dan een bezoek aan restaurant De Kas. Dit is een restaurant en kwekerij in één; de smaakvolle gerechten die hier geserveerd worden komen linea recta uit de tuin. Liever de focus op een unieke setting? Dan is het REM eiland wellicht interessant; hier dineer je op 22 meter hoogte!

Kunstliefhebbers en avonturiers
Veel spannender dan dineren in het donker wordt het niet! In Ctaste ontdek je of het écht klopt dat het ene zintuig scherper wordt als het andere wordt uitgeschakeld. Alle gerechten eet je hier namelijk in het pikkedonker! En voor alle mensen die echt geen genoeg kunnen krijgen van kunst en culinaire hoogstandjes, raden we de populaire Culinaire Werkplaats aan; dit conceptuele restaurant bevindt zich in het Westerpark en staat bekend om de prachtige kunstwerken die er worden geserveerd.

Sprookjesachtig dineren
Op de hoek van de Plantage Kerklaan en de Plantage Middenlaan zit het restaurant De Plantage. In dit monumentale pand zaten vroeger diverse kantoren, vandaag de dag is het echter één van de meest magische plekken van Amsterdam; alleen de 19e-eeuwse serre met uitzicht op een prachtig plein doet ons al smelten. En hetzelfde geldt eigenlijk voor Wolf Atelier; in deze grote, glazen ruimte worden door chef-kok Michael Wolf de mooiste gerechten gemaakt.

Wij zijn benieuwd; welke van bovengenoemde restaurants heeft jouw voorkeur? Hoe dan ook meer dan genoeg plekken waar je kan proosten op je nieuwe Amsterdamse stekkie.

About The Author