Blog

jul 24

Ik ga een huis kopen, waar moet ik op letten?

WiggelaarU heeft een prachtig huis op het oog, de verhuisdozen zijn stiekem al van zolder gehaald en u heeft de verhuiskaarten praktisch al geschreven. Ho, wacht, stop! Bij de aankoop van een nieuwe woning moet u op verschillende punten letten. Een kritische eindinspectie is van essentieel belang! Wiggelaar helpt graag een handje; wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet.

Checklist: eindinspectie woning

Is de – eventuele – hypotheek rond en tekent u binnenkort voor het nieuwe huis? Proficiat! Maar let op: zet dat krabbeltje pas nadat u de woning nogmaals heeft bezocht en onderstaande punten grondig heeft gecheckt:

  • Wordt de woning opgeleverd met de kwaliteit zoals u het in eerste instantie heeft gezien?
  • Wat zijn de meterstanden van gas, water en elektriciteit?
  • Zijn alle onroerende zaken van de verkoper weggehaald?
  • Ontbreekt er iets? Denk bijvoorbeeld aan de gordijnrails.
  • Is de woning schoon en netjes achter gelaten?
  • Heeft de woning nieuwe defecten?

Cruciaal moment

De eindinspectie is een cruciaal moment binnen het hele aankoopproces. Neem dus de juiste mensen mee; denk hierbij niet alleen aan uw eventuele partner of andere familieleden, maar ook aan uw eigen makelaar. Tip: houdt gedurende de hele ‘bezichtiging’ het volgende in uw achterhoofd; dit is het enige moment waarop u kunt nagaan of dat wat u op papier heeft gekocht ook daadwerkelijk juist en netjes wordt geleverd. Heeft u uw handtekening eenmaal gezet, dan is er geen weg meer terug. Met andere woorden: komt u er naderhand achter dat bijvoorbeeld het kookfornuis niet werkt, dan kunt u geen verhaal meer halen bij de verkoper.

De eindinspectie van uw toekomstige woning is van cruciaal belang. Neem hier de tijd voor én schakel de juiste mensen in. Is alles rond? Erkend verhuisbedrijf Wiggelaar helpt u graag met de verhuizing.

About The Author