Blog

apr 25

Parkeerontheffing nodig? Wiggelaar regelt het!

ParkerenStaat er een verhuizing op de planning? Dan is het verstandig om te kijken of u wellicht een parkeerontheffing nodig heeft. U weet wel; een goedkeuring waarmee u in feite de verkeersregels niet meer hoeft te volgen en waarmee u een gedeelte van de straat kunt blokkeren en/of afzetten. Een parkeerontheffing is handig wanneer u uw auto liever op de stoep parkeert, omdat u zo uw zorgvuldig ingepakte spullen makkelijker en sneller uw nieuwe huis in kunt krijgen. Erkend verhuisbedrijf Wiggelaar kan u aan een parkeerontheffing helpen.

Een parkeerontheffing
Met een parkeerontheffing geeft de gemeente u toestemming om te parkeren in een gebied waar dit normaal gesproken niet mag. Ook is het toegestaan om met een parkeerontheffing stapvoets te rijden op plekken waar dit volgens de wetgeving en straatborden verboden is. Er bestaan zowel dag- als jaarontheffingen en beide kosten geld. Voor een verhuizing is meestal een dagontheffing voldoende, bijvoorbeeld voor het in- en uitladen van dozen. In de meeste gemeenten kunt u twee verschillende soorten parkeerontheffingen aanvragen: een voor het voetgangersgebied en een voor een parkeerverbod(zone).

Een parkeerontheffing vs een parkeervergunning
Veel mensen weten niet precies wat het verschil tussen een parkeerontheffing en een parkeervergunning is. Om te voorkomen dat u voor uw verhuisdag per ongeluk de verkeerde vergunning aanvraagt, geeft Wiggelaar hier uitleg over: met een parkeervergunning mag u parkeren op plaatsen waar alleen vergunninghouders mogen parkeren en met een parkeerontheffing wordt u ontheven van het verplicht volgen van de verkeersregels.

Om het u makkelijk te maken kunt u gewoon contact met ons opnemen, wij regelen graag de juiste parkeerontheffing voor u!

About The Author