Blog

jan 19

Problemen voorkomen bij de bedrijfsverhuizing

We hebben het inmiddels al vaker gezegd: een bedrijfsverhuizing kan veel stress opleveren. Als ondernemer wil je tenslotte dat het werk gewoon doorloopt en dat niemand last ervaart van de verhuizing. In de praktijk pakt dit helaas nog weleens anders uit; de planning is te krap, de omvang van de verhuizing blijkt niet goed te zijn ingeschat, de verkeerde spullen zijn besteld… Gelukkig zorgt Wiggelaar voor een probleemloze bedrijfsverhuizing. Een paar tips!

Licht je werknemers op tijd in
Hoe je de verhuizing ook voor je ziet; de werknemers nergens van op de hoogte brengen is niet aan te raden. Natuurlijk hoef je ze niet daadwerkelijk dozen te laten sjouwen, daar heb je immers de professionele verhuizers van Wiggelaar voor ingeschakeld, maar een beknopte inlichting wordt over het algemeen zeker gewaardeerd. Je kan de werknemers bijvoorbeeld hun eigen spullen in laten pakken. Dan zijn die bureaus maar alvast gedaan. Tip: vertel ze dan wel waar en hoe er gecodeerd moet worden, anders zit je eenmaal op de nieuwe locatie met een stapel dozen waarvan je niet weet waar en bij wie ze horen.

Zorg voor de juiste spullen
Wanneer de verhuisdag dichterbij komt, is het zaak dat je bedenkt welke verhuisspullen je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen en -liften. Bedenk je ook goed wat wel en niet de opties zijn van het nieuwe en van het oude gebouw. Dat klinkt logisch, maar geloof ons; we komen regelmatig bij een bedrijf dat van tevoren een rolcontainer heeft gehuurd, maar er eenmaal in het nieuwe pand niks mee kan aangezien ze daar alleen maar trappen hebben en geen lift. Of wat dacht je van smalle gangen waar de rolcontainer niet eens tussen past?

Om dit soort problemen te voorkomen, is het aan te raden om met Wiggelaar in zee te gaan; wij nemen alle benodigde verhuisspullen en -materialen mee.

Plannen tot je een ons weegt
En tot slot: een goede planning is cruciaal. Dit doe je door eerst een gedegen inschatting te maken van de omvang van de verhuizing. Hoeveel spullen moeten er van A naar B? Is alles door mankracht te verplaatsen of heb je wellicht een verhuislift nodig? Wat is de afstand tussen de twee panden? Op basis van al dit soort feiten kan je een planning opzetten. Als vanzelfsprekend is dit ook iets waar de experts van Wiggelaar je mee kunnen helpen!

Dus, probleemloos van het ene kantoor naar het andere? Licht je werknemers dan op tijd in, zorg voor de juiste verhuisspullen en maak een goede, haalbare planning! Erkend verhuisbedrijf Wiggelaar helpt je graag.

About The Author