Blog

feb 27

De meest voorkomende verhuisfouten

WiggelaarGaat u binnenkort verhuizen? Van de stad naar een dorp – of andersom – of misschien zelfs wel naar het buitenland? Of simpelweg naar een groter huis een paar straten verderop? Hoe uw nieuwe stekkie er ook uit komt te zien en waar deze zich ook bevindt, één ding hebben alle verhuizingen met elkaar gemeen: er komt ontzettend veel bij kijken. Om ook uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het in ieder geval verstandig om de ‘meest voorkomende verhuisfouten’ alvast voor te zijn!

Het koffiezetapparaat
Weken voor de verhuizing wordt er vaak al flink ingepakt. Resultaat: een paar dagen voor de grote dag is het overgrote deel van de woning leeg, opgeruimd en brandschoon. Waaronder de o-zo-geliefde keuken, op een paar pannen na dan. Maar… Hoe komt u die verhuizing door zonder koffie? Pak het koffiezetapparaat daarom altijd pas als laatste in.

Wees voorzichtig met de wasmachine
Iets waar de meeste mensen toch wel tegenop kijken: de wasmachine verhuizen. Al helemaal wanneer deze op de eerste, tweede of zelfs derde etage staat. Die apparaten zijn zwaar! Maar los van het gewicht, is het ook belangrijk om rekening te houden met het ontwateren van de wasmachine. Wanneer u dat vergeet, is de kans groot dat de machine in de verhuiswagen leeg loopt. Of zelfs al op de trap, tijdens het sjouwen!

Verhuiswagen inladen
Een verhuiswagen inladen is een vak apart. Gelukkig voor u weten de professionele verhuizers van Wiggelaar er alles van. In een notendop: platte voorwerpen onderop, van hoog naar laag. De rest mag er bovenop. Wilt u hier liever helemaal niet aan denken? Laat het inladen van de verhuiswagen dan over aan Wiggelaar, problem solved!

Parkeren maar!
‘… Oh, is er ergens nog een plekje vrij?’ Dat wilt u natuurlijk niet hebben op de grote dag. Denk er daarom altijd van te voren aan om een parkeerplaats vrij te houden. Zowel voor uw oude huis als voor het nieuwe huis. Het is tenslotte geen pretje om alle kasten, banken, schilderijen en andere spullen honderden meters te moeten sjouwen.

Hulp, hulp en nog eens hulp
Het is simpel: een verhuizing is nou eenmaal niet zo 1, 2, 3 gepiept. Hoe meer handjes, hoe sneller het gaat. Vraag daarom altijd om hulp! Is het niet aan de professionele verhuizers, vraag het dan aan vrienden, familieleden en/of kennissen. Tip: regel minstens 4 sterke mannen die een paar uur achter elkaar kunnen tillen.

About The Author