Blog

apr 06

De beste tips om uw verhuisdozen in te pakken

Gaat u binnenkort verhuizen? Ligt u nu al nachten wakker omdat u bang bent dat uw spullen niet veilig van A naar B komen? Geen zorgen! Wiggelaar deelt graag de beste tips om uw verhuisdozen in te pakken.

 1. Veiligheid eerst
  Bij een verhuizing horen veel spullen, vaak met een emotionele waarde of een grote geldwaarde.
  Daarom is het essentieel om breekbare spullen veilig en goed in te pakken. Dit kunt u doen met bubbeltjesplastic of oude kranten. Te weinig ruimte? Los het op door uw spullen in sokken te stoppen of in handdoeken te wikkelen.
 1. Houd overzicht
  Zorg ervoor dat u niet de keukenspullen inpakt bij de spullen voor de slaapkamer. Kies ervoor om per kamer een verhuisdoos te gebruiken. Schrijf deze naam groot en duidelijk op de doos, zodat u snel weet waar de doos terecht moet komen.
 1. Belangrijke spullen eerst
  Zorg ervoor dat u één of twee verhuisdozen inpakt met de belangrijkste spullen. Vervolgens is het handig als deze dozen als eerste aankomen in uw nieuwe huis. Zet de dozen op een handige plek, zodat u weet waar de belangrijkste spullen staan.Ook is het handig om een doos te vullen met alle spullen voor de eerste dag of de eerste paar dagen. Zo hoeft u niet uit elke doos iets te halen, maar heeft u gelijk alle benodigde spullen op één plaats.
 1. Onderdelen bij elkaar houden
  Om chaos te voorkomen is het handig om onderdelen bij elkaar te houden. Zo houdt u bijvoorbeeld een uit elkaar gehaalde kast bij elkaar. Dit om te voorkomen dat er net één schroefje of moertje mist als u hem weer in elkaar wil zetten.
 1. Gewicht
  Liever een extra verhuisdoos dan eentje die veel te zwaar is. Wilt u bijvoorbeeld uw hele boekenkast in een doos stoppen? Doe dat dan vooral niet, om rugklachten te besparen. U kunt bijvoorbeeld de helft van de verhuisdoos met boeken vullen en de andere helft met lichtere spullen die uiteindelijk in dezelfde kamer terecht komen. 

About The Author