Blog

mrt 04

Verhuistips van Wiggelaar

LampenSta je als particulier of bedrijf-zijnde op het punt om te verhuizen? Dan heb je het internet vast al doorgespit voor de nodige verhuistips. Waarschijnlijk heb je al honderden websites bekeken en ben je overal wel een paar interessante weetjes tegen gekomen, maar…. Waar stond wat ook al weer en wat werd er nou precies gezegd? Wiggelaar pakt het anders aan: 14 tips voor jou op een rijtje. Overzichtelijk en praktisch, want dát is onze manier van werken.

Tip 1: Begin op tijd
Met name het inpakken van spullen neemt veel tijd in beslag. Zodra de verhuisdozen binnen zijn, kan je al beginnen. Pak iedere avond 1 of 2 dozen in en voor je het weet zijn alle spullen ready to move!

Tip 2: Organiseren
Een goede organisatie is noodzakelijk voor een gesmeerde verhuizing. Ons advies: pak elke kamer afzonderlijk in en gebruik per kamer aparte verhuisdozen. Ook handig: een to do list!

Tip 3: Nummeren
Geef elke verhuisdoos een nummer! Of schrijf er simpelweg op waar de doos eenmaal in het nieuwe huis naar toe moet: badkamer, hal, washok…

Tip 4: Goed om te weten

  • Verhuis een wasmachine alleen als deze een vastgezette trommel heeft.
  • Zet kleine planten bij elkaar in één verhuisdoos.
  • Houd belangrijke papieren altijd binnen handbereik.

Tip 5: Vulmateriaal
Is een verhuisdoos maar voor de helft gevuld? Vul de rest van de doos met vulmateriaal zodat de inhoud niet kan gaan schuiven. Ideaal vulmateriaal? Noppenfolie!

Tip 6: Sluiten
Zorg ervoor dat je alle verhuisdozen goed dicht maakt. Dit kan je het beste met tape doen. Ook belangrijk: maak de verhuisdozen niet te zwaar!

Tip 7: Bureauladen
Haal bureauladen zoveel mogelijk leeg, dat voorkomt overbodige schade. Breekbare voorwerpen stop je in een doos, de kastjes doe je op slot en voilà: jouw bureau kan de verhuiswagen in!

Tip 8: Glas en servies
Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in een kleinere verhuisdoos. Gebruik handdoeken om ze extra te beschermen tijdens het verhuizen zelf. En ook niet vergeten: schrijf op de doos dat er breekbare spullen in zitten!

Tip 9: Brandbare en licht ontvlambare vloeistoffen
Brandbare, licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Houd deze producten dus altijd apart. Verandering in de temperatuur en wisselende druk kan lekkages – of zelfs explosies! – tot gevolg hebben.

Tip 10: Lampen
Haal lampen volledig uit elkaar wanneer je gaat verhuizen. Dus óók de lampje in de lampenkap zelf.

Tip 11: Kleden en gordijnen
Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen prima in plastic zakken vervoerd worden.

Tip 12: Medicijnen
Plak de medicijnendoosjes goed dicht en stop ze in kleine verhuisdozen. Vergeet niet om het nodige apart te houden, voor de verhuisdag zelf!

Tip 13: Spiegels en schilderijen
Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun zijkant in stevige dozen.

Tip 14: Elektronische apparaten
Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking. Heb je die niet meer? Gebruik dan stevige dozen en bescherm het apparaat met vulmateriaal.

 

 

About The Author