Blog

dec 15

Verhuistips waar je ‘u’ tegen zegt

Staat er een verhuizing op de planning? Dan is een goede voorbereiding van essentieel belang. Tenminste, als je graag zorgeloos van A naar B wilt. Hoewel onze professionele verhuizers hier heel anders over denken, vindt de gemiddelde Nederlander verhuizen echt geen pretje. Stress, vermoeiend en vooral heel veel ‘gedoe’; dát is waar men aan denkt wanneer je het hebt over een verhuizing. Een paar tips om die o-zo-gevreesde verhuizing goed te laten verlopen en wellicht zelfs een beetje leuk te maken!

Weggooien!
Een verhuizing is hét moment om eens heel veel spullen weg te gooien. Je weet wel, van die dingen die je toch nooit gebruikt. Denk aan de bordspellen die alleen gespeeld werden toen de kinderen nog thuis woonden. Of aan het oude servies van tante Jet waar je maar geen afscheid van kunt nemen, terwijl je allang een nieuwe set in huis hebt gehaald. Weg ermee! En geloof ons, dat scheelt een hoop sjouwen tijdens de daadwerkelijke verhuizing! Tip: zet het een en ander te koop en je houdt er nog een zakcentje aan over ook.

Verhuisdozen zijn onmisbaar
Stop alles in verhuisdozen. Echt álles. Dozen kan je makkelijk stapelen, beschermen de inhoud en beschikken vaak ook nog over handige handgrepen waarmee je ze kunt tillen. Tenminste, als je voor de échte verhuisdozen gaat, zoals die van Wiggelaar. Echte verhuisdozen zijn een stuk steviger en makkelijker te vouwen dan bijvoorbeeld een luchtige doos die je gratis bij de supermarkt weggraait.

Denk vooruit: plakken maar!
Verhuisdozen zijn belangrijk, maar eigenlijk niet compleet zonder labels. Beschrijfbare labels die je op de dozen kunt plakken. Hoewel het van tevoren een helse klus lijkt (“waar haal ik die tijd toch vandaan”), zal je jezelf eenmaal in je nieuwe stulpje enorm dankbaar zijn. Schrijf op iedere doos wat erin zit en je kunt op je gemak gaan uitpakken in het nieuwe huis. Zelfs een paar weken later, voor als je eerst moet bijkomen van al dat sjouwen…

Schakel hulp in
Over sjouwen gesproken. Het is absoluut verstandig om hulp in te schakelen. In je eentje, of zelfs met z’n tweeën, van de ene naar de andere plek verhuizen is nou eenmaal erg veel werk. Een onbegonnen klus. Pa, ma, neef, vriend(in); er zijn vast zat handjes die je kunnen helpen. Wil je er zeker van zijn dat je ook daadwerkelijk spierballen in huis haalt, ga dan voor de verhuizers van Wiggelaar.

Gaat dat lukken zo? Voor meer tips kan je altijd contact met ons opnemen.

About The Author