Blog

dec 15

How to: verhuizen met kinderen

Schermafbeelding 2016-12-15 om 22.46.56Tientallen verhuisdozen regelen, op zoek naar een verhuiswagen waar u ál uw meubilair in kwijt kunt en wellicht nog de hulp van wat extra verhuiskrachten inschakelen; het regelen van een verhuizing is een flinke klus. Al helemaal wanneer u een aantal jonge kinderen aan dit verhaal toevoegt. Verhuizen brengt namelijk veel stress met zich mee, óók voor de kids. Hoe u de verhuizing ook voor de kinderen zo aangenaam mogelijk maakt? Wiggelaar geeft tips.

De juiste timing
Natuurlijk is het slim om de kind(eren) te vertellen over de verhuizing. Wanneer u dit doet, is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Een peuter hoeft u niet een half jaar van te voren over de verhuisplannen in te lichten; het ‘plan’ is voor zo’n klein kind nog veel te abstract. U kunt er in dat geval pas beter over beginnen wanneer u het nieuwe huis daadwerkelijk kunt laten zien.

Maak het positief
De kans is groot dat uw kind helemaal niet weg wilt. Kleine kinderen hechten zich namelijk niet alleen aan hun favoriete knuffel en speentje, maar óók aan hun eigen kamertje. Daar willen ze liever geen afscheid van nemen! Geef daarom altijd een positieve draai aan de verhuizing; een grotere kamer, meer kinderen in de buurt, dichter bij school… Wanneer u als ouder enthousiast en positief bent, neemt uw kind dat ongetwijfeld van u over.

Inpakken is leuk!
Als uw kind eenmaal op de hoogte is van alle verhuisplannen en hier ook enthousiast over is, kunt u een stapje verder gaan. Inpakken! Pak de verhuisdozen erbij en laat uw kind zien hoe hij/zij alle eigen spulletjes het beste kan inpakken. De zware dingen eerst, en daarna pas de knuffels… Het is goed om uw kind zoveel mogelijk bij dit soort dingen te betrekken, op die manier wordt de situatie echt door het kind begrepen.

Breng uw kinderen op de hoogte van de verhuisplannen, vertel hoe leuk, groot en mooi het nieuwe huis is en geef ze de kans om zelf hun spulletjes in te pakken; success guaranteed!

About The Author