Blog

aug 04

Verhuizen van de stad naar een dorp, wat is het verschil?

Vrijdag ParisOf het nu komt door uw werk, door een relatie of simpelweg omdat u toe bent aan wat meer rust; uw besluit staat vast. Deze zomer nog vertrekt u van de levendige stad waar u al jaren woont, naar een groen dorp even verderop. Het verhuizen van een stad naar een dorp is niet zomaar iets en vandaar dat verhuisbedrijf Wiggelaar u graag voorbereidt op deze verhuizing.

Een dorp: de voor- en nadelen
Naast het feit dat een stad druk, levendig en vol met mensen is, is een stad ook een stuk groter dan een dorp. Dit heeft als gevolg dat er in hier ook aanzienlijk meer voorzieningen, winkels en scholen zijn. Sommige dorpjes zijn zelfs zo klein, dat u voor de boodschappen toch echt naar de dichtstbijzijnde stad moet rijden. Het grote voordeel van een dorp is dat u hier veel meer ruimte en groen om u heen heeft. De lucht is schoner en gezonder dan in een stad. Daarnaast zijn de woningen meestal een stuk groter, om maar niet te beginnen over de opvallend ruime tuinen.

“Ons kent ons”
Het grootste verschil tussen een dorp en een stad is de mate van individualiteit en anonimiteit. In een stad kent u uw naaste buren en wellicht wat mensen die om u heen wonen. U groet de mensen die u kent, en andersom. In een dorp is dit heel anders: iedereen groet iedereen. Dit is iets waar u in het begin waarschijnlijk wel aan moet wennen; iedereen kent elkaar en iedereen zal zijn best gaan doen om ook u, de nieuwe inwoner, te leren kennen.

About The Author