Blog

mei 08

Verhuisd naar Amsterdam? De vijf leukste uitjes!

Amsterdam2Ben je onlangs naar Amsterdam verhuisd? Goede keuze! In onze bruisende stad is immers altijd, op iedere hoek van de straat, wel iets te doen. Voor hen die door de bomen het (enorme!) bos niet meer zien, heeft Wiggelaar een top vijf gemaakt. Hup, pak je agenda erbij en start met plannen!

Bezoek het Begijnhof
Het Begijnhof is een afgesloten tuin, gelegen binnen de Singel. Dit bijzondere hofje hebben we te danken aan architect Mondriaan die in de 14e eeuw aan de slag ging met het ontwerp. Opvallend aan deze tuin is dat het bijna een meter lager ligt dan de rest van de Amsterdamse binnenstad.

Kom alles te weten over de Joodse gemeenschap
Wist je dat in Amsterdam al decennia lang veel Joodse inwoners leven? Zij horen simpelweg bij deze grote stad. In het Joods Museum kom je alles te weten over de historie van deze gemeenschap. Ook worden hier regelmatig tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog gegeven.

Handel op het Waterlooplein
Op het Waterlooplein komen mensen van allerlei verschillende afkomsten bij elkaar. Hier, in hartje Amsterdam, is het een non-stop vlooienmarkt waar de mooiste meubels, gadgets en antieke kunstwerken worden verhandeld. Grote kans dat je hier iets leuks op de kop tikt!

Het huis van Anne Frank
Natuurlijk mag een bezoek aan het Anne Frankhuis niet ontbreken. Of ben je hier voordat je in Amsterdam bent komen wonen al eens geweest? Hoe dan ook zal dit bezoek een grote indruk achterlaten. Bekijk de objecten uit de Tweede Wereldoorlog en sta middenin de slaapkamer van dit wereldberoemde meisje!

Nationale kunst en historie
Bij de meeste Amsterdammers staat het Rijksmuseum toch wel echt op de eerste plek; hier móet je ooit geweest zijn. En dat kunnen de vele honderdduizenden (!) bezoekers – lees: jaarlijks – ongetwijfeld beamen. In dit museum vind je onder andere de meesterwerken van Rembrandt, Johannes Vermeer en Frans Hals.

About The Author