Blog

mrt 21

Wonen in Amsterdam? Het is er fantastisch!

AmsterdamWe hebben het er al eens eerder over gehad: Amsterdam is een zeer geliefde woonplaats. Niet alleen voor studenten, maar ook voor jonge stellen, families én ouderen. Maar waarom is het bruisende Amsterdam zo populair? Verhuisbedrijf Wiggelaar ging op onderzoek uit…

Alles kan per fiets
Misschien wel het grootste voordeel van wonen in Amsterdam: alles kan per fiets! Rol je bed uit, stap op je fiets en je bent in no time op school, op kantoor, in het winkelcentrum en op de markt… Er zijn maar weinig auto’s in Amsterdam te vinden en dat maakt de stad ook meteen erg veilig. Twee vliegen in één klap!

Blijf binnen de ‘stadsmuren’
Of je nou een nieuwe jas nodig hebt, naar de kapper moet, een nieuw vloerkleed wilt hebben of een drankje wilt drinken; álles kan binnen de stadsmuren. Eenmaal ín Amsterdam, hoef je er dus in feite nooit meer uit! En zoals we in de vorige alinea al duidelijk hebben gemaakt; al deze plekken zijn per fiets te bereiken. Lekker makkelijk!

Waar je ook kijkt: gezelligheid!
Amsterdam in één woord? Gezellig! Waar je ook kijkt, loopt of fietst; er is altijd wel wat te doen. Grote kans dat je ‘onderweg naar de supermarkt’ een bekende tegenkomt en besluit een drankje te doen, in het café twee meter verderop. Er is werkelijk waar op iedere hoek van de straat wel wat te beleven.

Toeristen. Everywhere.
Hé, misschien denk je in eerste instantie: die toeristen, ik vind het maar niks. Ze zijn druk, erg aanwezig en altijd met z’n velen. Maar bekijk het eens van de positieve kant: ál deze mensen willen komen naar ‘jouw’ stad toe. Ze hebben er alles voor over, boeken dure vliegtickets en luxe hotels. En jij wóónt er gewoon! Zijn zij even jaloers…

Ook verhuizen naar Amsterdam? Neem contact op met verhuisbedrijf Wiggelaar!

About The Author