Blog

jan 05

Iedereen wil het: wonen in Amsterdam.

vexiwdcy1gw-jace-grandinettiVerhuisbedrijf Wiggelaar verzorgt al 125 jaar verhuizingen in en rondom het sfeervolle Amsterdam. Het is dan ook geen geheim dat wij van deze – in onze ogen – ‘wereldstad’ houden. Van gezellige cafés en prachtige grachten tot de állermooiste parken en volop uitgaansgelegenheden; Amsterdam heeft simpelweg ontzettend veel te bieden. In deze blog geven wij nog 4 redenen waarom zoveel mensen (ooit) in Amsterdam willen gaan wonen.

1. Volop voorzieningen

Naast gezellige cafés en diverse uitgaansgelegenheden, staat Amsterdam ook bomvol basis- en middelbare scholen, supermarkten en huisartspraktijken. Met andere woorden: alles is dicht bij huis, waar je ook woont in de stad. Al deze voorzieningen zorgen er samen voor dat Amsterdam bekend staat als de aantrekkelijkste Nederlandse gemeente om in te wonen.

2. Van alles te doen

Musea, festivals, feesten, tentoonstellingen, theater… Er wordt in deze bruisende stad ontzettend veel georganiseerd. Dit is leuk voor de toeristen, maar ook zeker voor de inwoners van de stad zelf! Of je nu een jonge student bent of een gepensioneerde oma; in het beregezellige Amsterdam hoeft niemand zich te vervelen.

3. Centraal in Nederland

Ook belangrijk is de positionering van deze prachtige stad. Juist de centrale ligging is voor veel inwoners een belangrijke factor; je bent in een twee uur in het hoge noorden (Groningen) en ook Limburg, zo goed als het zuidelijkste puntje van ons land, is in datzelfde tijdsbestek bereikt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele richtingen die je met de trein op kunt…

4. Authenticiteit

Waar de rest van Nederland veelal bekend staat om de klompen, koeien en tulpen, heeft Amsterdam een heel ander imago: grachten, een historisch centrum en volop cultuur. De authenticiteit van Amsterdam maakt deze stad zo geliefd. Je waant je hier eigenlijk in een heel ander land. Vandaar ook dat een weekendje naar de hoofdstad voor Nederlanders die niet in deze hoofdstad wonen, vaak wordt gezien als ‘op vakantie in eigen land’.

Verhuizen naar onze hoofdstad? Onze professionele verhuizers helpen u graag!

About The Author