Blog

nov 21

Zonnepanelen: waarde van huis omhoog?

ZonnepanelenVeel mensen vragen het zich af: gaat de waarde van mijn huis omhoog als ik zonnepanelen installeer? Het antwoord is: ja! Uit onderzoek van de TU Eindhoven blijkt dat een huis met zonnepanelen meer waard is én ook een stuk makkelijker verkoopt. Een goede investering dus!

Verhoging van huiswaarde
Zonnepanelen zijn in feite een win-win voor uw huis; u profiteert van goedkope zonne-energie én wanneer u uw huis eenmaal wilt verkopen is het meer waard. De exacte meerwaarde is lastig te berekenen; wat u voor uw huis krijgt, hangt tenslotte van veel verschillende factoren af. Uit een onderzoek van USP Energie Monitor bleek echter wel dat woningkopers de waarde van een huis mét zonnepanelen bijna € 5500 hoger inschatten dan wanneer er geen panelen op het dag liggen. Dat is wel de moeite waard!

Volop voordelen
Wanneer u besluit zonnepanelen te installeren, profiteert u – naast de stijging van uw huiswaarde – van nog meer voordelen. Zo beschermt u bijvoorbeeld het milieu; zonne-energie is een schone, stille vorm van energie die uiterst milieuvriendelijk is. Daarnaast bespaart zonne-energie u erg veel geld, nu én in de toekomst. Ook wordt de energierekening een stuk lager en bent u (deels) beschermd tegen de stijgende energieprijzen. Tot slot profiteert u met zonnepanelen van een overheidssubsidie; deze subsidie bestaat uit een premium van 33 cent per kWh op de teruglever-vergoeding aan het energiebedrijf.

Twijfelt u nog over het wel of niet installeren van zonnepanelen? Wiggelaar zegt: doen! Zo krijgt u uw huis makkelijker én voor meer geld verkocht.

About The Author